January Current Affairs (Most Important): Best Monthly Current Affairs

By | February 12, 2021

January Current Affairs (January 2021): (Updated) Best questions and answers for winning in any important exam (PSC, RRB, SSC, Bank, etc.).

January Current Affairs (January 2021)

Q 1: In ICC test ranking, the name of the player gets 1st rank.

(A) Ishant Sharma

(B) Kein Williamson

(C) Virat Kohli

(D) None of these

Ans: Kein Williamson

Q 2: Name of the Sri Lanka cricketer that took renunciation from cricket.

(A) Lasith Malinga

(B) Virat Kohli

(C) Kein Williamson

(D) None of these

Ans: Lasith Malinga

Q 3: Due to the loss, the central cabinet provided permission for the closing of a company. The name of that company is.

(A) Scooters India Limited

(B) National Thermal Power Corporation

(C) Bajaj Allianz

(D) None of these

Ans: Scooters India Limited

Q 4: Due to the fraud, Bhartiya Reserve Bank applied a 2 crore penalty to a bank. The name of that bank is.

(A) Bank of Baroda

(B) Standard Chartered Bank

(C) Bank of India

(D) None of these

Ans: Standard Chartered Bank

Q 5: On 22nd January, Narendra Modi addressed in the occasion of the convocation of

(A) Chandigarh University

(B) Tejpur University

(C) Kanpur University

(D) None of these

Ans: Tejpur University

Q 6: Name of the person, that from the forest minister post in west Bengal.

(A) Rajiv Banerji

(B) Rajiv Chaterji

(C) Amar Tripathi

(D) None of these

Ans: Rajiv Banerji

Q 7: Central Government provided Z-Plus security to which former judge.

(A) Ranjan Gogoi

(B) Rajiv Banerji

(C) Devendra Nath

(D) None of these

Ans: Ranjan Gogoi

Q 8: Name of the player, that withdrew his name from the first grand slam Australian Open tournament.

(A) Rajendra Singh

(B) Andie Marrey

(C) Mahesh Bhupathi

(D) None of these

Ans: Andie Marrey

Q 9: Name of the company that launched 143 space crafts first time in space.

(A) SpaceX

(B) Blue Origin

(C) Boeing

(D) None of these

Ans: SpaceX

Q 10: On 24 January which state launch the Wing Campaign.

(A) Uttar Pradesh

(B) Madhya Pradesh

(C) Rajasthan

(D) None of these

Ans: Madhya Pradesh

January Current Affairs (January 2021)

Q 11: On 25 January which country opened Embassy in Abudhabi.

(A) Israel

(B) Taiwan

(C) Japan

(D) None of these

Ans: Israel

Q 12: Name of the person selected as the president of Portugal a second time.

(A) Marcelo Rebello

(B) Anibal Cavaco Silva

(C) Jorge Sampaio

(D) None of these

Ans: Marcelo Rebello

Q 13: Biden Administration of America appointed an Indian person as chief of staff of India. The person is

(A) Tarak Shah

(B) Ranjan Gogoi

(C) Rajendra Rao

(D) None of these

Ans: Tarak Shah

Q 14: For the high-level advice committee, the United Nations named an Indian person. The name of that person is.

(A) Tarak Shah

(B) Jayanti Gosh

(C) Ranjan Gogoi

(D) None of these

Ans: Jayanti Gosh

Q 15: Name of the former Indian football player who died at the age of 44 years.

(A) Tarak Shah

(B) Ranjan Gogoi

(C) Prashant Dorra

(D) None of these

Ans: Prashant Dorra

Q 16: In January 2021, the name of the country whose prime minister got Padm Vibhusan.

(A) China

(B) Japan

(C) Bhutan

(D) None of these

Ans: Japan

Q 17: The starting date, when Scrap policy applied for removal of 15 years old vehicle.

(A) 2nd April 2022

(B) 3rd April 2022

(C) 1st April 2022

(D) None of these

Ans: 1st April 2022

Q 18: Name of the cricket player that appointed as a vice-captain.

(A) Rohit Sharma

(B) Ishant Sharma

(C) Sachin Tendulkar

(D) None of these

Ans: Rohit Sharma

Q 19: Name of the Senior Congress leader that died on 2nd January 2021.

(A) Boota Singh

(B) Shashi Tharoor

(C) Kapil Sibbal

(D) None of these

Ans: Boota Singh

Q 20: Name of the first woman that appointed as president of Steel Authority of India on 2nd January.

(A) Soma Mondal

(B) Rajni Tewari

(C) Sugandha Mondal

(D) None of these

Ans: Soma Mondal

January Current Affairs (January 2021)

Q 21: On 5th January which bank started WhatsApp services for customers.

(A) Bank of India

(B) Bank of Baroda

(C) Central Bank of India

(D) None of these

Ans: Bank of Baroda

Q 22: Name of the person appointed as president of All India Chess Federation on 5th January.

(A) Sanjay Kapoor

(B) Rajat Mehta

(C) Tarak Shah

(D) None of these

Ans: Sanjay Kapoor

Q 23: On 5th January, the name of the state where prevention of slatter and preservation of cattle ordinance 2020 given by the governor.

(A) Tamilnadu

(B) Kerala

(C) Karnataka

(D) None of these

Ans: Kerala

Q 24: Name of the person that took oath as chief justice of Telangana. 

(A) Devendra Kohli

(B) Hema Kohli

(C) Rakesh Kohli

(D) None of these

Ans: Hema Kohli

Q 25: Name of the person appointed as 28th director general of CISF.

(A) Subodh Kumar Jaiswal

(B) Tarak Mehta

(C) Rajiv Banerji

(D) None of these

Ans: Subodh Kumar Jaiswal

Q 26: Name of the day that celebrated on 10 January.

(A) World Water Day

(B) World Education Day

(C) World Hindi Day

(D) None of these

Ans: World Hindi Day

Q 27: On 11 January, America rid all restrictions for mutual connection restoration from the country.

(A) Japan

(B) Tanjania

(C) Taiwan

(D) None of these

Ans: Taiwan

Q 28: On 11 January, which state announced a natural calamity in India.

(A) Jharkhand

(B) Jammu Kashmir

(C) Madhya Pradesh

(D) None of these

Ans: Jammu Kashmir

Q 29: On 12th January, according to Forbes magazine who got 1st rank in the world’s richest person.

(A) Jeff Bezos

(B) Mukesh Ambani

(C) Ratan Tata

(D) None of these

Ans: Jeff Bezos

Q 30: Name of the Indian person appointed as ambassador in Portugal.

(A) Tarak Shah

(B) Rajiv Banerji

(C) Manish Chauhan

(D) None of these

Ans: Manish Chauhan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *