Biology MCQ for Competitive Exams: Top Biology Questions and Answers

Q 31: Vitamin C useful for which disease?

(A) Diptheria

(B) Hydrophobia

(C) Scurvy

(D) None

Ans: Scurvy

  • Read more about ‘Vitamin’: Vitamin

Human Body

Q 32: Which organ produces bile in the human body?

(A) Liver

(B) Heart

(C) Lungs

(D) None

Ans. Liver

Q 33: In the human body, the Largest gland is:

(A) Lungs

(B) Heart

(C) Liver

(D) None

Ans. Liver

Q 34: The normal temperature of the human body is:

(A) 95.6 oF

(B) 99.6 oF

(C) 97.6 oF

(D) 98.6 oF

Ans. 98.6 oF


Blood

Q 35: Which instrument used for hearing heartbeats?

(A) Sphigno Manometer

(B) Stethoscope

(C) Telescope

(D) None

Ans: Stethoscope

Q 36: Which part produces blood protein in the human body?

(A) Liver

(B) Heart

(C) Lungs

(D) All

Ans: Liver

Q 37: What is the pH of Blood?

(A) 7.4

(B) 8.0

(C) 8.4

(D) None

Ans: 7.4

Q 38: Which element present in hemoglobin?

(A) Iron

(B) Zinc

(C) Sodium

(D) Potassium

Ans: Iron


Bone System

Q 39: What is the name of the hardest bone in the human body?

(A) Humorous

(B) Radio Alna

(C) Femur

(D) None

Ans. Femur

Q 40: How many joints in the human body?

(A) 360

(B) 260

(C) 300

(D) None of Above

Ans. 360


Leave a Comment

Your email address will not be published.