Biology MCQ for Competitive Exams: Top Biology Questions and Answers

Q 11: In hydrophobia disease, which lichen is used for treating?

(A) Peltizera

(B) Parmelia 

(C) Rosella 

(D) All

Ans: Peltizera

Q 12: Which lichen is used for treating Cough?

(A)  Cladonia

(B) Parmelia

(C) Evernia

(D) None

Ans: Evernia

Q 13: In treating fever, which lichen is useful?

(A) Lobaria

(B) Peltizera

(C) Cladonia

(D) None

Ans: Cladonia

Q 14: Which is an antibacterial antibiotic?

(A) Nitric Acid

(B) Citric Acid

(C) Asanic Acid

(D) All

Ans: Asanic Acid

Q 15: Asianic acid is produced by which lichen?

(A) Asanian lichen

(B) Lobaria

(C) Cladonia

(D) None

Ans: Asanian lichen

Q 16: Lichen that produced on the cortex of trees, is?

(A) Evarnia

(B) Rosella

(C) Corticols

(D) All

Ans: Corticols

Q 17: The blue color is produced by which lichens?

(A) Corticols

(B) Permelia

(C) Archil

(D) None

Ans: Archil


Diseases (Biology MCQ for Competitive Exams)

Q 18: Which disease causes by bacteria?

(A) Cholera

(B) Plague

(C) Tetanus

(D) All of the Above

Ans: All of the Above

Q 19: Which disease affects the lungs?

(A) Pneumonia

(B) Malaria

(C) Palegra

(D) Plague

Ans: Pneumonia

Q 20: Risobium is?

(A) Fungi

(B) Virus

(C) Bacteria

(D) Lichen

Ans: Bacteria

Leave a Comment

Your email address will not be published.