Essay on Pollution That Harmful for Health: What is Pollution?

By | April 16, 2021

MCQs

Q 01: Which of the given below known as the primary pollutant.

  1. SO2
  2. CO
  3. NO2
  4. All of the above

Ans: All of the above

Q 02: What is not an example of Natural Environmental pollution?

  1. Volcanic Eruptions
  2. Industrial Development
  3. Nuclear power
  4. Urbanization

Ans: Volcanic Eruptions

Q 03: Ozone (O3) is.

  1. Primary pollutant
  2. Secondary pollutants
  3. both
  4. None of these

Ans: Secondary pollutants

Q 04: Environmental degradation means.

  1. Complete degradation of environmental properties
  2. Bringing opposite changes from human activities
  3. Ecological imbalance as a result of ecological variation
  4. All of the above

Ans: All of the above

Q 05: What is not an example of Environmental degradation?

  1. Volcanic Eruptions
  2. Earthquakes
  3. Atmospheric Storms
  4. Industrial Development

Ans: Industrial Development

Q 06: Matter that is degraded by microorganisms and loses toxic properties.

  1. Sewage
  2. Biological residues
  3. Both
  4. None

Ans: Both

Q 07: Matters that are nonbiodegradable pollutants.

  1. B.H.C.
  2. D.D.T.
  3. Phenol
  4. All of the above

Ans: All of the above

Q 08: Which given below is known as the shield of the earth?

  1. Atmosphere
  2. Earth-Water
  3. Air
  4. None

Ans: Atmosphere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *